tiistai 8. lokakuuta 2013

Ei ihan perusviikonloppu

Viikonloppuna piti keksiä jotain tekemistä. Mutta mitäpä sitä muuta tehdä oudossa kaupungissa, kuin tutustua siihen! Sää suosi molempina päivinä, niinpä viikonloppu oli otollista aikaa epämääräiseen kiertelyyn tässä pienessä, mutta paljon nähtävyyksiä omaavasssa paikassa. Tässä kuvia paikoista, joissa pyörin viikonlopun aikana.


Kyltti kaupungin laidalla, viimeiset kuvat on otettu hieman lähempänä tätä kylttiä.



The Circus



Gay Street (Ei mikään nähtävyys, mutta jotenkin tämän kadun nimi vain jäi mieleen, hmn.)


Tällä vesiputoushommelilla on varmasti joku nimi, mutta en sitä toistaiseksi tiedä.


River Avon



Bath Abbey eli jäätävän iso kirkko


Beckford's Tower ja omistajan hauta, omalla hautausmaalla.  

Tämä oli jännä paikka. Lähdin tänne kaverin kanssa, koska bongasin paikan opaskirjasta ja tiesin sen olevan vähän kauempana keskustasta. Niinpä hypättiin bussiin, joka menikin väärään suuntaan. Tunti siinä varmaan lopulta meni, kun mentiin keskustasta päätepysäkille ja päätepysäkiltä toiselle päätepysäkille, jonne meidän piti alunperinkin suunnata. Tuli siinä samalla nähtyä tietty kaupunkia, mikä olikin aika jees juttu!

Niin se torni. Sen oli rakennuttanut varakas William Beckford niminen kaveri, joka halusi vaan paikan, jossa lukea ja viettää aikaa. Herra päätti sitten rakentaa tämän tornin Bathin yhden kukkulan huipulle, vaikka itse asui alempana Bathin keskustassa. Ei tästä enempää, mut tornilla ja tällä miehellä oli oikeastaan aika värikäs historia. 


Vanhat hautausmaat on samaan aikaan tosi kiehtovia ja pelottavia.  Täältä näitä vanhoja hautuumaita kyl löytyy ja vanhimmat vainajat ainakin 1800-luvun alkupuolelta. Punainen korostus alareunassa on kännykän kuorta, jonka ei pitäisi olla kuvassa...


Maisemia Beckford's Towerin juurelta.



Loppuun vielä vähän makeaa ja suolaista. Houkutteli noi karamelliomenat - mut kyl niitä vielä ehtii maistaa!

Tulevana viikonloppuna en sitten olekaan Bathissa, vaan lähden keskiviikkona takaisin Suomeen. En lopullisesti, mutta parin päivän visiitille veljen häihin. Voi sitä tuskaa, kun pitää lähteä takaisin...Mutta toisaalta, tässä kaupungissa ja maassa on vielä niin paljon koettavaa, että tavallaan vaan harmittaa, että käväisen Suomessa 'tuhlaamassa' yhden seikkailuviikonlopun! 

Ei kommentteja: