perjantai 4. lokakuuta 2013

Ja sitten se niinku vaan alkoi

Yliopistohuppari - hyvin uskottava.

Opiskelu täällä on aloitettu ja fiilikset siitä on jossain hämmenyksen ja innostuksen rajamailla. Kirjoitin 'innostuksen', vaikka oikeastaan sen voisi korvata sanalla 'jännityksen', koska aika jännäähän tää on. Käsittääkseni olen ainoa vaihtari, joka opiskelee ainetta food and nutrition kolmen kuukauden ajan. Ainakin toisen vuoden opiskelijoiden ryhmässä oli muutama muu ei-brittiläinen opiskelija, mutta nää onkin sitten täyspäiväisiä tutkinto-opiskelijoita.

 
Fish and chips! Rasvassa käristettyjä perunoita ja kalaa - feeling healthy? No.

Tunnen olevani vähän opettajien taakkana, koska tartten erityisjärjestelyt noiden kurssien suorittamisen takia - no toisaalta, kukapa vaihtari ei tarvitsisi! Täällä kun syksyllä alkaa moduulit, niin ne pyörii aina kevääseen saakka --> kaikki tentit ja suurempien töiden palautukset on keväällä. Jotta saisin arvosanan kolmen kuukauden ajalta, joudun tekemään ehkä jossain moduuleissa jotain extraa, joissakin taas työmäärä on tiputettu mun kohdalla.  Luulen, että tätä alaa ei kovin usein Erasmus-vaihtarit valitse, koska opettajat tuntuu olevan ehkä hieman hämillään. No, mut ne nyt ainakin tuntevat. Tiistaina kun menin luennon alussa sanomaan terpat opettajalle, niin opettaja aloittaa 'oh, you must be Roosa'.

 
Käväisin vintage-torilla! Ihan jees, taustalla DJ soitti Santanan Black Magic Womania. // Löysin lankanappipitsiaskartelu -kaupan, sattumalta. Ja toisenkin samalla reissulla.

Opiskelen viidessä moduulissa - kaksi on suunnattu toisen vuoden opiskelijoille ja loput kolmannen vuoden opiskelijoille. Molemmissa ryhmissä on noin kaksikymmentä opiskelijaa eli ihan hyvä määrä. Viikkotunteja on enimmillään 15h ja pienimmillään 11h. Tunteja on keskimäärin 3h päivässä. Ja itsenäistä työaikaa pitäis tietenkin olla ne loput päivän tunnit, ainakin osittain...

Mikäli olen kärryillä näistä opintopisteasioista, niin olen tällä hetkellä tienaamassa tällä viidellä moduulilla 60 credittiä eli 30 ECTSiä eli opintopistettä. Minulle riittää aivan hyvin 20 pistettä, koska sillä saan Kelan tädit ja Erasmuksen tyytyväisiksi. Niinpä ajattelin pudottaa ainakin yhden 5 pisteen kurssin pois, koska en halua kuluttaa itseäni poikki lukemalla paskasti kaikki kurssit - mieluummin panostan pariin kurssiin sen verran minkä pystyn, kuin että osallistun "lisäkursseille" joiden sisällön ymmärtäminen tuottaa vain harmaita hiuksia ja ryppyjä. Katsotaan kuinka käy, ei meinaan toi kemia hoidu suomeksi, niin miten se sitten sujuisi englanniksi - vielä heikommin.

 
Rye f*cking bread, ruissaria! Ei kyllä voita tuoretta puikulaa tai ruispalaa. Saa kelvata täällä ainakin silloin tällöin. // Näillä eväillä pari päivää.

Perjantai, ihmeen rauhallista täällä. Itseäkin päätin pysytellä tän päivän sisätiloissa, kun ei oikein kiehtoisi nostattaa kuumetta, kerta äänikin on vähän reistaillut viime päivien ajan. Mutta huomenna, kaupunkikierros!

Ei kommentteja: