sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Sään armoilla, juustoja, spa, halloween...

Sää alkaa olemaan täällä aina vain syksyisempi, ja onkin ollut kiva nauttia vähän pidemmästä ja lämpimämmästä syksystä.  Ei tää ilmasto mitenkään erityisen sateinen ole (kyllä täällä paistaa siis aurinkokin), mutta toisaalta nyt ymmärrän paremmin kun puhutaan suihkuista (shower), sillä ne tosiaan on suihkuja! Taivas saattaa mennä parissa minuutissa harmaaksi ja sitten sopii vain odotella hetken aikaa, kun suihku tulee jo niskaan. Sade kestää parista minuutista ehkä kymmeneen minuuttiin, jonka jälkeen sää selkenee taas. Siksi kannankin lähes aina mukana sateenvarjoa, jos tiedän että päiväksi on luvattu vähänkin sadetta.



Tennarikumpparit, ehkä parhaat kengät täällä. Vaikka hiertävätkin, kun tarpeeksi kauan kävelee.


Näkymä oman huoneen ikkunasta sisäpihalle, sadetta ilmassa!

Olen yrittänyt rakentaa ohjelmaa melkein jokaiselle viikonlopulle, koska haluan nähdä ja kokea mahdollisimman paljon vaihdon aikana. Onhan tää ainutlaatuinen kokemus, joten turha aikaa on kuluttaa huoneessakaan istuen. En tarkoita sitä ettenkö olisi opiskellut, koska sitäkin olen ihan kiitettävästi tehnyt. Kaikkialla aina velloo se ajatus, että vaihdossa ei opiskella, mutta ainakin mä olen joutunut ihan normaalisti uhraamaan aikaani kirjastossa istumiselle ja raporttien kirjoittamiselle. 

Opiskelun vastapainoksi viimeisen kahden viikon aikana olen muun muassa...


 

...osallistunut Sally Lunn'sin ilmaiseen "leipäiltaan", jossa oli puhujana joku leipämies. Siis joku proffa tai vastaava. Olisi pitänyt varmaan pistää nimi muistiin, kun tuntui tietävän paljon asioita. Ja oli keksinyt jotain merkittävää. Siellä sai ilmaista viiniä ja puitteet oli hienot, mukava ilta. Paikka kun on Bathin vanhin talo. Ens kerralla pitää mennä maistamaan kuuluisia bunsseja!

 

 

...käynyt juustofestivaaleilla maistelemassa ilmaisia paikallisia juustoja ja viinejä. Reilu tuntihan siellä vierähti ja vatsat saatiin täyteen erilaisia juustoja. Bongasin Finn cheesen eli "suomijuuston". Oli pakko kysyä valmistajalta nimen historia ja sain vastaukseksi, että Finn on irlantilainen miehen nimi ja valmistajan pojan nimi oli Finn. Sana tarkoittaa myös valkoista ja reilua. 

kuva )

...lillutellut kylpylässä (juustojen syömisen jälkeen). Menin siis kahden kaverin kanssa Thermae Bath Spahan, kerta kylpyläkaupungissa ollaan. Hintaa kahden tunnin lilluttelulle tuli 26 puntaa, mikä oli ihan siedettävä hinta, koska paikka oli aika pähee! Kuvia nyt ei luonnollisesti paikasta ole omasta takaa, koska harvemmin kylpylässä saa kuvata. +40 asteinen allas kypylän katolla ulkona, kylmä viima ja laskeva aurinko, siinä osa tunnelmasta.


...juhlinut rosvona Halloweeniä saksalaisten kanssa. Kutsuin tyypit tämän rapun keittiöön ja pari tuntia siinä hurahtikin ihan mukavasti. Tarjosivat sitten glühweiniä eli saksalaisten versiota glögistä. Mä tarjosin Geisha-suklaata, salmiakkia ja suomalaista musiikkia (myös muutakin kuin Bomfunk MC'sin Freestyleriä).

 

 




Laura Place, Great Pultney Street.




Henrietta Park.

...nauttinut muuten vaan maisemista. Toisinaan vaan olen lähtenyt kaupungille muka hoitamaan jotain asioita, mutta todellisuudessa olen saattanut vain ajelehtia paikasta toiseen. Ja yhtäkkiä aikaa onkin kulunut pikaisen käynnin sijasta pari tuntia.


 ...ja käynyt Oxfordissa. Yritän tehdä oman jutun tästä hienosta kaupungista, sitten kun ehdin ja jaksan.

Mut sitten vaan odottelemaan seuraavia viikkoja.

Ei kommentteja: